Erna Strijker

Yogadocent

Fysiotherapeut (niet praktiserend)

Sociaal Pedagoog

Arbeidsdeskundige

Docent

Moeder

Vrouw

Mens

Ik ben Erna Strijker en woon in Heiloo.

Ik ben invoelend en wil doen wat mijn hart mij ingeeft, waarvoor ik in de wieg ben gelegd.

Graag breng ik mensen een stap verder in beweging en ontspanning met als resultaat meer blijheid en levenskunst. Hierbij is er geen drempel, je bent goed zoals je bent. Mijn insteek is dat je vanuit elke positie mee kan doen, zolang je dat wilt. Maatwerk speciaal voor jou is altijd mogelijk.

Wat ik wil uitdragen is dat je echt kunt voelen hoe het leven voor jou is. Als middel daarvoor gebruik je gericht je lichaam en je geest. Daar ligt mijn ervaring, deskundigheid en passie. Bewegen met je lichaam betekent ook beweging in je gedachten. Zo kom je in je kracht en maak je jezelf sterker.

Zelf heb ik deze weg ook afgelegd. 

Ik heb borstkanker gehad en weet uit eigen ervaring wat het is om patiënt te zijn en te revalideren. Ik heb me tijdens ziekte verdrietig en machteloos gevoeld, maar toch kracht gevonden om mijn leven weer op een zinvolle en gezonde manier vorm te geven. Daar hebben het beoefenen van Yoga, adem en beweging een grote rol in gespeeld. Daardoor kon ik weer rust vinden in mezelf, energie opbouwen en laten stromen, gebeurtenissen een goede plaats geven in mijn leven en gelukkig verder gaan met al het bijzondere, dat het leven te bieden heeft.

Deze processen hebben mij veel geleerd. Zinvol leven is voor mij belangrijk. Het maakt mij blij om zieke en gezonde mensen te ondersteunen met beweging, aandacht, adem, activiteiten, fijne gesprekken en vrolijkheid.

Door mijn werk kan ik in mijn levensonderhoud voorzien, voor mijn zoon zorgen en een bijdrage leveren aan een prettige maatschappij.

Ik ben geen behandelaar. Mijn ondersteuning is niet ter vervanging van (para)medische behandeling of verpleegkundige (thuis)zorg. 

Wel geeft het op passende wijze beoefenen van Yoga, adem en beweging een groter welbevinden met meer energie en blijdschap.

Ik zie dat telkens weer bij mijn klanten, die heerlijke rust en tevredenheid na de les.