Erna Strijker

Yogadocent

Fysiotherapeut (niet praktiserend)

Sociaal Pedagoog

Arbeidsdeskundige

Docent

Moeder

Vrouw

Mens

Ik ben Erna Strijker en woon in Egmond-Binnen.

Ruim 40 jaar heb ik met veel plezier als professional gewerkt in de gezondheidszorg met oudere mensen, met mensen met een ziekte of beperking, met hun familie en met medisch personeel.

Ook heb ik zelf borstkanker doorgemaakt. Ik weet uit eigen ervaring wat het is om patiënt te zijn en te revalideren. Ik heb me tijdens ziekte verdrietig en machteloos gevoeld, maar toch kracht gevonden om mijn leven weer op een zinvolle en gezonde manier vorm te geven. Daar hebben het beoefenen van Yoga, adem en beweging een grote rol in gespeeld. Daardoor kon ik weer rust vinden in mezelf, energie opbouwen en laten stromen, gebeurtenissen een goede plaats geven in mijn leven en gelukkig verder gaan met al het bijzondere, dat het leven te bieden heeft.

Deze ervaringen hebben mij veel geleerd. Zinvol leven is voor mij belangrijk. Het maakt mij blij om zieke en gezonde mensen te ondersteunen met beweging, aandacht, adem, activiteiten, fijne gesprekken en vrolijkheid.

Door mijn werk kan ik in mijn levensonderhoud voorzien, voor mijn zoon zorgen en een bijdrage leveren aan een prettige maatschappij.

Werkervaring

  • Als Fysiotherapeut (niet meer praktiserend).

Mijn Fysiotherapie opleiding heb ik gevolgd bij de Fysiotherapie Academie Leffelaar in Amsterdam.

In de Fysiotherapie ben ik gespecialiseerd geweest in het werken met oudere mensen. Bijvoorbeeld in de behandeling van mensen na een hersenbloeding, de ziekte van Parkinson, spasmen, botbreuken, longproblemen, dementie en andere ziektes en problemen.

  • Als Yogadocent

Mijn Yoga opleiding heb ik gevolgd bij de Saswitha Stichting in Bilthoven en in India bij mijn Yogaleraar Sukumar. Sinds 1998 geef ik Yogales aan jonge en oude mensen, ziek en gezond. 

  • Als Trainer bij allerlei vormen van beweging.

Vaak heb ik gym gegeven, zwemles, zaalsporten, balsporten, wandeltraining, kinderprogramma's verzorgd en til-trainingen in bedrijven gegeven.

  • Als Arbeidsdeskundige met zieke werknemers in bedrijven, bij Arbodiensten en het UWV.

Iedere situatie is anders. De belasting van het werk altijd weer afstemmen op de belastbaarheid van de werknemer. Oplossingen zoeken en mogelijk maken. Dat is in uw thuissituatie precies zo.

  • Als Sociaal Pedagoog, Andragoloog, Counselor en Docent in allerlei situaties.

Afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, onderdeel Pedagogische Wetenschappen. Diverse aanvullende cursussen gevolgd.

Ik heb les gegeven aan de School voor Gezondheidszorg in Amsterdam en in vele bedrijven.

  • Als Professioneel Begeleider vanuit de Yoga met rustige adem- en ontspannings- momenten bij terminaal zieken. En als mantelzorger voor geliefde familie en vrienden.

Ik ben geen behandelaar. Mijn ondersteuning is niet ter vervanging van (para)medische behandeling of verpleegkundige (thuis)zorg. 

Wel geeft het op passende wijze beoefenen van Yoga, adem en beweging een groter welbevinden met meer energie en blijdschap.

Ik zie dat telkens weer bij mijn klanten, die heerlijke rust en tevredenheid na de les.