Werkervaring Erna

Ik ben zelf gegroeid door waardevolle levenservaringen tijdens mijn vele werkkringen en vrijwilligerswerk.

Ruim 40 jaar heb ik met veel plezier als professional gewerkt in de gezondheidszorg met oudere mensen, met mensen met een ziekte of beperking, met hun familie en met medisch personeel.

  • Als Fysiotherapeut (niet meer praktiserend).

Mijn Fysiotherapie opleiding heb ik gevolgd bij de Fysiotherapie Academie Leffelaar in Amsterdam.

In de Fysiotherapie ben ik gespecialiseerd geweest in het werken met oudere mensen. Bijvoorbeeld in de behandeling van mensen na een hersenbloeding, de ziekte van Parkinson, spasmen, botbreuken, longproblemen, dementie en andere ziektes en problemen.

  • Als Yogadocent

Mijn Yoga opleiding heb ik gevolgd bij de Saswitha Stichting in Bilthoven en in India bij mijn Yogaleraar Sukumar. Sinds 1998 geef ik Yogales aan jonge en oude mensen, ziek en gezond. 

  • Als Trainer bij allerlei vormen van beweging.

Vaak heb ik gym gegeven, zwemles, zaalsporten, balsporten, wandeltraining, kinderprogramma's verzorgd en til-trainingen in bedrijven gegeven.

  • Als Arbeidsdeskundige met zieke werknemers in bedrijven, bij Arbodiensten en het UWV.

Iedere situatie is anders. De belasting van het werk altijd weer afstemmen op de belastbaarheid van de werknemer. Oplossingen zoeken en mogelijk maken. Dat is in uw thuissituatie precies zo.

  • Als Sociaal Pedagoog, Andragoloog, Counselor en Docent in allerlei situaties.

Afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, onderdeel Pedagogische Wetenschappen. Diverse aanvullende cursussen gevolgd.

Ik heb les gegeven aan de School voor Gezondheidszorg in Amsterdam en in vele bedrijven. 

  • Als Professioneel Begeleider vanuit de Yoga met rustige adem- en ontspannings- momenten bij terminaal zieken. En als mantelzorger voor geliefde familie en vrienden.